Det Nordiske Forfatteratlas

Opgave: fandtes ikke, opfandt den selv.

2008. Hvis man læser Anaïs Nin ved man at hun skriver en masse om andre forfattere – f.eks. Henry Miller. Så læser man Henry Miller. Og så læser man måske D.H. Lawrence fordi Miller skriver om sin fascination af ham. Relationerne imellem forfatterne gør en nysgerrig til at læse nye.

Min idé var at systematisere denne ‘relationstanke’ med et atlas over de største nordiske forfattere og deres indbyrdes relationer. Projektet blev til igennem et stort samarbejde imellem de nordiske tv-stationers kulturredaktioner (SVT, NRK, YLE og RUV), men produceret af min redaktion i DR Kultur. Ud over selve selve relationerne kan man også se klip af de enkelte forfattere og stemme på de bedste bøger. Sitet blev oversat til engelsk og de nordiske sprog og lagt på tv-stationernes websites.

Sitet er blevet misligeholdt de seneste år, så jeg nægter at linke, men nedenfor ses et screendump fra Johannes V. Jensen og hans mange relationer både frem og tilbage i tiden. Man kan skrue i tiden og ved klik på en prik kommer denne forfatters relationer frem.

Sitet var nomineret  til en Prix Europa 2009.

forfatteratlas

Reklamer